Foto van Marja Westra. Zij heeft dankzij de Voorzieningenwijzer geld bespaart.

Gemeente Zundert

€ 500,- MEER TE BESTEDEN?

Dat houden mensen gemiddeld over na een gratis adviesgesprek met onze adviseurs. Vaak omdat ze toeslagen of regelingen mislopen, of besparen op hun energiecontract of zorgverzekering.

Kijk hier alvast of je in aanmerking komt voor de energietoeslag.

gemeente aanmelden
Heb je geldzorgen? Bel dan met de Geldfit hulplijn. We staan je telefonisch te woord via 0800-8115.

JOUW GEMEENTE IS NOG NIET AANGESLOTEN BIJ DE VOORZIENINGENWIJZER

Meld je gemeente bij ons aan. Wij vragen dan of zij zich willen aansluiten. Is jouw gemeente aangesloten, dan kun je gratis advies krijgen van een adviseur van De VoorzieningenWijzer. De adviseur helpt je dan met de vijf thema's waarvoor De VoorzieningenWijzer zich inzet.

Gemeente aanmelden

Wat geldt voor jou?

Jouw gemeente is nog niet aangesloten bij De VoorzieningenWijzer. Daarom kun je nog geen gesprek aanvragen met een adviseur.

Lagere energierekening?

De adviseur heeft een overzicht van alle energieleveranciers en kijkt samen met jou naar wat je nu verbruikt, je huidige contract en jouw voorkeuren.

Past een ander contract beter? Een overstap kunnen jullie direct samen regelen.

Recht op regelingen?

De adviseur kent alle regelingen uit jouw gemeente. Aan de hand van gezinssamenstelling, inkomen en vermogen kijken jullie of jij in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de meedoenbijdrage, jeugdfonds sport & cultuur of de individuele inkomenstoeslag.

Kom jij in aanmerking voor een gemeentelijke regeling? Vraag het direct samen met de adviseur aan.

Betere zorgverzekering?

Welke geneesmiddelen zijn voor jou belangrijk? Welke zorg heb je nodig? Wat is nu wel en niet verzekerd? De adviseur kijkt samen met jou of je de best passende zorgverzekering hebt. Je wilt immers niet teveel betalen, maar ook niet voor verrassingen komen te staan.

De adviseur kent ook de collectieve zorgverzekering minima uit jouw gemeente. Kun je beter overstappen? Dan zorgt de adviseur dat dit in de laatste weken van het jaar wordt geregeld.

Recht op toeslagen en belastingteruggave?

Recht op toeslagen en belastingteruggave? Kijk samen welke toeslagen voor jou gelden. Zorgtoeslag? Huurtoeslag? Kinderopvangtoeslag? De adviseur vraagt het direct voor je aan.

Of zou het voor jou toch verstandig zijn om aangifte van inkomstenbelasting te doen? Bespreek het samen.

HULP VAN de WONINGCORPORATIE?

Huur jij van een woningcorporatie? De adviseur kent alle regelingen van jouw woningcorporatie. Samen kijken jullie naar de huurprijs, energiebesparende regelingen en andere dienstverlening die zij aanbieden.

Wat geldt voor jou?

Check het zelf of vraag een advies aan!

Lagere dfsadfsafdsenergierekening?

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Rechdsfsdafsdafsadffdsat op regelingen?

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Betere zorgverzekering?

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Recht op toeslagen en belastisfdadsafdsafngteruggave?

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

dfsasdfsfad

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Marlou

"Mijn dochter kan eindelijk voetballen"

Toen iemand van de gemeente vertelde dat er misschien regelingen waren voor me, kon ik het moeilijk geloven. Ik dacht dat de enige mogelijkheid was om meer te gaan werken als ik extra geld wilde. Toch kwam ik in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur & Sport. Daardoor kon mijn dochter eindelijk op voetbal! Ook kon ik besparen op mijn zorgverzekering. Ik was jaren verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar: daarin ben ik erg trouw. Maar nu kwam ik erachter dat een andere zorgverzekering toch beter bij me past.

Marlou
-
Supermarktmedewerker
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Henk Tukkers

"Ik kreeg zorgtoeslag terug over vijf jaar"

Via de woningcorporatie kon ik in gesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Ik ben zelf van veel regelingen op de hoogte, maar ik ging ervan uit dat iemand die zich hier dagelijks mee bezighoudt er meer vanaf weet dan ik. En dat klopte. Ik kwam in aanmerking voor een individuele inkomenstoeslag van de gemeente. Daarnaast kreeg ik door een fout in het verleden geen zorgtoeslag. De adviseur hielp mij om dit te herstellen. Daardoor kreeg ik toeslagen van de afgelopen vijf jaar terug. Dat is een fors bedrag!

Henk Tukkers
-
Museummanager
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Jennifer

"Meesporten dankzij het participatiefonds"

Aangifte Inkomstenbelasting lijkt ingewikkeld en onnodig: het gaat toch vast vanzelf goed? Maar in gesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer blijkt soms toch dat je recht hebt op teruggave van geld. Hij helpt meteen met het regelen. Ook ziet hij of je bijvoorbeeld aanspraak kunt maken op het participatiefonds. Dankzij die regeling kun je misschien wel lekker mee sporten!

-
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Martien Sloots

"Ik wist niet dat ik daar recht op had"

Ik ben heel blij dat ik in aanraking ben gekomen met De VoorzieningenWijzer. In het gesprek met de adviseur bleek dat ik letterlijk geld liet liggen! Zo belden we samen met de woningcorporatie en werd mijn huur verlaagd, we sloten ter plekke een beter energiecontract af en aan het eind van het jaar een beter passende zorgverzekering. Dit geeft me iedere maand meer lucht en ik weet nu zeker dat ik het goed geregeld heb.

Martien Sloots
-
Fulltime medewerker
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Marja de Vries

"Ik dacht toch dat ik alles wel wist"

De gemeente belde me of ik gebruik wilde maken van een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Nou, wat kan die mij nou nog leren? dacht ik. Ik zit al jaren in de bijstand en verdiep me goed in de regelingen die er zijn. Maar goed. Ik heb toch een uur samen gezeten en daar heb ik geen spijt van gehad. Ik bleek best veel te kunnen besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering en een ander energiecontract. Dat betekent voor mij direct meer leefgeld per maand!

Marja de Vries
-
Actief vrijwilliger
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Samantha

"Ik wist niet zeker of dit voor mij gold"

Het is als student niet altijd makkelijk om iedere maand rond te komen of zelfs een financiële buffer op te bouwen. Daarom heb ik gezocht naar manieren waarop ik mijn inkomen wat kon verhogen. Met mijn eigen huur-studio heb ik recht op huurtoeslag. Dat geeft me iedere maand toch wat meer ruimte. Met de adviseur van De VoorzieningenWijzer heb ik alles nagelopen en weet ik nu zeker: ik heb mijn financiën op orde.

Samantha
-
Student
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Mevrouw en meneer Van Eerde

"Het leverde ons een paar honderd euro meer op"

Naast onze AOW hebben we een heel klein pensioentje. Dat is geen vetpot. Dus toen De VoorzieningenWijzer belde of ze namens de gemeente en woningcorporatie langs mochten komen, zeiden we gelijk ja. Dat gesprek leverde direct een paar honderd euro per jaar op door een beter zorgverzekeringspakket.

Mevrouw en meneer Van Eerde
-
Gepensioneerd
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Marja Westera

"Een nieuwe wereld met eigen regels"

Ik wist wel dat de voedselbank en de bijstand bestond. Maar, dat ik daar gebruik van zou moeten maken had ik niet bedacht. Het was een totaal nieuwe wereld met zijn eigen regels. Ik had geen flauw idee of ik ergens gebruik van kon maken. Ik had nog nooit van een witgoedregeling gehoord. Hoe wist ik waar ik recht op had? Ik werd gebeld door de gemeente en al snel had ik een adviseur bij me aan tafel. Die sloot ter plekke een betere zorgverzekering en energiecontract voor me af en liet me zien waar ik nog meer recht op had.

Marja Westera
-
Vrijwilliger

    Over ons: de voorzieningenwijzer

    Nederland heeft een goed vangnet voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeentelijke regelingen, van het Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier.

    Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Precies daar helpt De VoorzieningenWijzer bij. Gebruik de online tools of ga in gesprek met een opgeleide adviseur vanuit de gemeente, woningcorporatie of welzijnsorganisatie. Dankzij de op maat gemaakte applicatie wordt direct duidelijk waar je recht op hebt.

    Via de online tool of samen met de adviseur dien je direct de aanvragen in. Zo simpel en effectief is De VoorzieningenWijzer.