Foto van Marja Westra. Zij heeft dankzij de Voorzieningenwijzer geld bespaart.
tot € 1300,-
energietoeslag?
Klik hier >

Gemeente Baarle-Nassau

Gemeente Baarle-Nassau

€ 500,- MEER TE BESTEDEN?

Geldt dit ook voor jou? Check het zelf! Via de online tools zie je precies welke toeslagen en/of regelingen voor jou gelden. Ook check je gelijk even of je wel de energieleverancier en de zorgverzekering hebt, die voor jou het beste zijn. En als je wilt, regel je het zelf direct. Dat geeft rust.

Advies aanvragenCheck het zelfCheck het zelf

Gemeente Baarle-Nassau behandelt je aanvraag doorgaans binnen een week.

JOUW GEMEENTE IS NOG NIET AANGESLOTEN BIJ DE VOORZIENINGENWIJZER

Meld je gemeente bij ons aan. Wij vragen dan of zij zich willen aansluiten. Is jouw gemeente aangesloten, dan kun je gratis advies krijgen van een adviseur van De VoorzieningenWijzer. De adviseur helpt je dan met de vijf thema's waarvoor De VoorzieningenWijzer zich inzet.

Gemeente aanmelden
No items found.

Wat geldt voor jou?

Check zelf of je recht hebt op regelingen of vergelijk je energiecontract.
Check het zelf!

Zorgverzekering

Start de check

Bekijk of jouw zorgverzekering passend is.

Misschien heb je meer zorg nodig of juist minder. Heeft jouw gemeente een collectieve zorgverzekering en is deze voor jouw geschikt?

Start de check en vind jouw zorgverzekering.

Gemeentelijke regelingen

Start de check

De gemeente heeft tal van regelingen.

Wil jij weten of je in in aanmerking komt voor bijvoorbeeld de meedoenbijdrage, jeugdfonds sport & cultuur of de individuele inkomenstoeslag?

Check het zelf!

Energiecontract

Start de check

Vergelijk energiecontracten en check of je kan overstappen naar een nieuwe energieleverancier.

Landelijke toeslagen

Is jouw huur gestegen? Misschien heb je recht op huurtoeslag. Dit is een bedrag dat je krijgt, zodat je huur kunt betalen.

Maak een proefberekening op de website van de Belastingdienst en ontdek of jij recht hebt op huurtoeslag.

Energietoeslag

De energietoeslag is een tegemoetkoming voor de hogere energiekosten.

Check hier of jij recht hebt op de energietoeslag in jouw gemeente.

Vraag nu jouw gratis persoonlijke adviesgesprek aan

Vraag nu jouw gratis persoonlijk adviesgesprek aan bij de adviseur van de gemeente Baarle-Nassau en weet waar jij recht op hebt.
Kijk samen met de adviseur wat voor jou geldt en vraag het aan. Gratis en vrijblijvend.

Advies aanvragen

Gemeente Baarle-Nassau behandelt je aanvraag doorgaans binnen een week.

Marlou

"Mijn dochter kan eindelijk voetballen"

Toen iemand van de gemeente vertelde dat er misschien regelingen waren voor me, kon ik het moeilijk geloven. Ik dacht dat de enige mogelijkheid was om meer te gaan werken als ik extra geld wilde. Toch kwam ik in aanmerking voor het Jeugdfonds Cultuur & Sport. Daardoor kon mijn dochter eindelijk op voetbal! Ook kon ik besparen op mijn zorgverzekering. Ik was jaren verzekerd bij dezelfde zorgverzekeraar: daarin ben ik erg trouw. Maar nu kwam ik erachter dat een andere zorgverzekering toch beter bij me past.

Marlou
-
Supermarktmedewerker
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Henk Tukkers

"Ik kreeg zorgtoeslag terug over vijf jaar"

Via de woningcorporatie kon ik in gesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Ik ben zelf van veel regelingen op de hoogte, maar ik ging ervan uit dat iemand die zich hier dagelijks mee bezighoudt er meer vanaf weet dan ik. En dat klopte. Ik kwam in aanmerking voor een individuele inkomenstoeslag van de gemeente. Daarnaast kreeg ik door een fout in het verleden geen zorgtoeslag. De adviseur hielp mij om dit te herstellen. Daardoor kreeg ik toeslagen van de afgelopen vijf jaar terug. Dat is een fors bedrag!

Henk Tukkers
-
Museummanager
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Jennifer

"Meesporten dankzij het participatiefonds"

Aangifte Inkomstenbelasting lijkt ingewikkeld en onnodig: het gaat toch vast vanzelf goed? Maar in gesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer blijkt soms toch dat je recht hebt op teruggave van geld. Hij helpt meteen met het regelen. Ook ziet hij of je bijvoorbeeld aanspraak kunt maken op het participatiefonds. Dankzij die regeling kun je misschien wel lekker mee sporten!

-
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Martien Sloots

"Ik wist niet dat ik daar recht op had"

Ik ben heel blij dat ik in aanraking ben gekomen met De VoorzieningenWijzer. In het gesprek met de adviseur bleek dat ik letterlijk geld liet liggen! Zo belden we samen met de woningcorporatie en werd mijn huur verlaagd, we sloten ter plekke een beter energiecontract af en aan het eind van het jaar een beter passende zorgverzekering. Dit geeft me iedere maand meer lucht en ik weet nu zeker dat ik het goed geregeld heb.

Martien Sloots
-
Fulltime medewerker
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Marja de Vries

"Ik dacht toch dat ik alles wel wist"

De gemeente belde me of ik gebruik wilde maken van een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Nou, wat kan die mij nou nog leren? dacht ik. Ik zit al jaren in de bijstand en verdiep me goed in de regelingen die er zijn. Maar goed. Ik heb toch een uur samen gezeten en daar heb ik geen spijt van gehad. Ik bleek best veel te kunnen besparen door over te stappen op een andere zorgverzekering en een ander energiecontract. Dat betekent voor mij direct meer leefgeld per maand!

Marja de Vries
-
Actief vrijwilliger
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Samantha

"Ik wist niet zeker of dit voor mij gold"

Het is als student niet altijd makkelijk om iedere maand rond te komen of zelfs een financiële buffer op te bouwen. Daarom heb ik gezocht naar manieren waarop ik mijn inkomen wat kon verhogen. Met mijn eigen huur-studio heb ik recht op huurtoeslag. Dat geeft me iedere maand toch wat meer ruimte. Met de adviseur van De VoorzieningenWijzer heb ik alles nagelopen en weet ik nu zeker: ik heb mijn financiën op orde.

Samantha
-
Student
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Mevrouw en meneer Van Eerde

"Het leverde ons een paar honderd euro meer op"

Naast onze AOW hebben we een heel klein pensioentje. Dat is geen vetpot. Dus toen De VoorzieningenWijzer belde of ze namens de gemeente en woningcorporatie langs mochten komen, zeiden we gelijk ja. Dat gesprek leverde direct een paar honderd euro per jaar op door een beter zorgverzekeringspakket.

Mevrouw en meneer Van Eerde
-
Gepensioneerd
Foto deelnemer De VoorzieningenWijzer - Marja Westera

"Een nieuwe wereld met eigen regels"

Ik wist wel dat de voedselbank en de bijstand bestond. Maar, dat ik daar gebruik van zou moeten maken had ik niet bedacht. Het was een totaal nieuwe wereld met zijn eigen regels. Ik had geen flauw idee of ik ergens gebruik van kon maken. Ik had nog nooit van een witgoedregeling gehoord. Hoe wist ik waar ik recht op had? Ik werd gebeld door de gemeente en al snel had ik een adviseur bij me aan tafel. Die sloot ter plekke een betere zorgverzekering en energiecontract voor me af en liet me zien waar ik nog meer recht op had.

Marja Westera
-
Vrijwilliger

    Over ons: de voorzieningenwijzer

    Nederland heeft een goed vangnet voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot gemeentelijke regelingen, van het Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze voor een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier.

    Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Precies daar helpt De VoorzieningenWijzer bij. Gebruik de online tools of ga in gesprek met een opgeleide adviseur vanuit de gemeente, woningcorporatie of welzijnsorganisatie. Dankzij de op maat gemaakte applicatie wordt direct duidelijk waar je recht op hebt.

    Via de online tool of samen met de adviseur dien je direct de aanvragen in. Zo simpel en effectief is De VoorzieningenWijzer.